Crypto Payment Gateway Simplex lägger till support för Bitcoin SV

Crypto-start Simplex har lagt till stöd för Bitcoin SV, cryptocurrency spetsen för den självutnämnda skaparen av Bitcoin, Craig Wright .

Simplex, som tillhandahåller fiat gateway-infrastruktur till flera cryptocurrency-utbyten, sa att tillägget av Bitcoin SV inte betyder att dess kryptoklienter som standard kommer att lägga till stöd för det nya myntet. Vissa Simplex krypto-utbytespartners stöder dock redan Bitcoin SV, inklusive BiKi, Bitfinex, Bithumb, Bitmart, BitMax, CoinEx, Cross Exchange, DigiFinex, Huobi, KuCoin, MXC, OKEx och Poloniex.

Det mest varierande publiken hittills på FMLS 2020 – där finans möter innovation

Det cryptocurrency som gick ut från Bitcoin Cash (BCH) rankas för närvarande 6: e av marknadsvärde. Trots påståenden om att det mesta av dess volym är falska och tvättförsäljning, såväl som kontroverser kring sin uppfinnare, har Bitcoin SV behållit sin position bland de tio bästa mynt när det gäller handelsvolym och har ofta över 1 miljard dollar i daglig omsättning.

Israelisk-baserade Simplex kombinerar behandling av kryptobetalningar med teknik för förebyggande av bedrägerier. Det gör det också möjligt för handlare att acceptera olika betalningsmetoder, inklusive kreditkortsinsättningar och inköp, med noll exponering för återbetalningsrisk. Senast har den signerat mobilplånbokleverantören Broxus för att underlätta köp av bitcoin och eter direkt via Telegram.

Även om de exakta detaljerna om Bitcoin SV-erbjudandet inte avslöjades debiterar Simplex ofta 3,5 procent av en transaktion, med ett lägsta köpbelopp på 10 USD

Företaget tillämpar också olika begränsningar, inklusive max $ 20 000 för dagliga transaktioner vid användning av ett kredit- eller betalkort, samt en maximal månadsgräns på 50 000 USD.

Talande om dagens tillkännagivande kommenterade Jimmy Nguyen, grundande ordförande för Bitcoin Association,: “Simplex tillägg av Bitcoin SV-stöd innebär ännu en milstolpe på resan mot en vidsträckt global antagande av BSV. Genom Simplex och dess omfattande partnernätverk blev det bara mycket lättare för konsumenter i många geografiska territorier att förvärva BSV genom att helt enkelt använda ett betalkort. Dessutom, som ett licensierat finansinstitut i Europeiska unionen, tar Simplex den lagstiftningskrav som vi förväntar oss att se hos Bitcoin Association, eftersom vi arbetar för att bygga affärer med Bitcoin SV på ett lagligt sätt. ”

Ari Last, VD för affärsutveckling på Simplex, tilllade också: ”Vi är glada att samarbeta med Bitcoin Association för att möjliggöra global, säker och omedelbar BSV-onramp över vårt breda nätverk av partners. Tillsammans med den kryptovänliga banken som Simplex nu erbjuder, säkerställer detta steg användarnas enastående flexibilitet i ekosystemet. ”